ads NOW

Your Ad Here

want to advertised here

contact us
get a best rate ads

architecture NOW Headline Animator

Thursday, April 22, 2010

Financial and commercial department of Voest Alpine Stahl GmbH, Linz, Austria

Heavily cantilevered steelworks headquarters completes in Linz
Offering 'intelligent steel solutions' to their customers, voestalpine chose a design for their new office in Linz, Austria that would act as a bold structure to lead by example. Penned by Feichtinger Architectes the new sales and financial center features a dramatic cantilever stretching out across a vast void, accompanied only by the existing 'Blue Tower' which together form the portal to the site of voestalpine.

The gently sloping underside of the cantilevered canopy guides staff and visitors into the building with the addition of LEDs to light the way. Glass and steel are predominant offering transparency and strength across the 23,160 sq m built up area.

Within, central community areas facilitating conference facilities, archives, coffee and chill-out areas and copy equipment open out to covered atriums which produce a vertical chimney ventilation effect. Privacy is offered to individual offices with frosted glass walls out to the circulation areas.

In addition, a spacious garden deck provides an outdoor area of green fields and paved areas. Interestingly the roof provides not only green planting but a conference area in addition to indoor meeting facilities on the 4th floor, accessible via lift.

architecture NOW

0 komentar: